Rólunk

Néhány évvel ezelőtt hárman barátnők éreztük, feszül bennünk valami, túl szűknek bizonyul  eddigi életünk. Másra, többre vágyunk… Tudtuk, változnunk és változtatnunk kell, ám azt is, hogy a keretek adottak: mindannyian feleségek, anyák és elkötelezett keresztények vagyunk.

Beszélgetéseink során hamar kiderült, ismeretségi körünkben sokan küzdenek hasonló problémával. Ekkor kezdtünk el gondolkodni azon, mit tehetnénk másokért és önmagunkért, hiszen nem vagyunk pszichológusok, terapeuták vagy lelkigondozók. „Csak” asszonyok vagyunk, akik életünk nehézségei, kudarcai, de sikerei során is azt tapasztaltuk, hogy az út saját mélységeinken és gyengeségeinken keresztül vezet a magasba. Megéltük, hogy nem kell egyedül járnunk ezen az úton: bátran kérhetünk segítséget családunktól, barátainktól, közösségeinktől, szakemberektől, s mindenekelőtt Istentől. Így kríziseink áldássá, gyengeségeink a növekedés és az erő forrásává, sebzett kapcsolataink pedig gyógyíthatóvá válhatnak.

Egyesületünk e megtapasztalás átadásának vágyából született.

A Krisztina Egyesület nők számára kínál programokat testi, lelki és szellemi szinten.

Célunk a nők megerősítése női hivatásukban. Fontosnak tartjuk, hogy a nők megismerjék saját erőforrásaikat, személyiségük fejlődésének jelenlegi állapotát, családon belüli kapcsolataik nehézségeit és erősségeit.

Programjaink során körbejárjuk, megvizsgáljuk és több szempontból átelmélkedjük a női identitás és a női szerepek napjainkban való megvalósulási és megvalósítási lehetőségeit. Valljuk, hogy a lélekben, testben és szellemileg felfrissült, megújulást kereső asszonyok boldogabbá tehetik családjaikat és kisugárzásukkal másokat is képesek hívni és segíteni a megújulásra.